“Eindelijk kun je daten met een lesbienne die nog niet met één van je vriendinnen naar bed is geweest” – de nieuwe app HER getest

Iedere vrijgezel wenst eens weer een knappe mevrouw aan haar zijde, al dan niet voor één nacht. Voor wie niet zo’n goede gaydar heeft, niet de goede openingszinnen kent of niet elk weekend in de vrouwenbar staat, biedt een datingapp de perfecte uitkomst. Zo kun je gewoon meiden ontmoeten vanaf de bank. Je kent vast Wapa (vroeger Brenda) en Tinder al, maar sinds kort is er weer een nieuwe app beschikbaar: HER. L&L testte de app vast voor je uit.

HER is net weer even anders dan de apps die we gewend waren. Ook hier maak je een profiel waarop je niet veel meer kwijt kunt dan een paar foto’s, je lengte, je leeftijd en kort tekstje. Wat wel anders is, is dat je je geaardheid kunt aangeven, waarbij de verschillende opties reiken van gay, lesbian en queer tot polysexual en bi-curious. Net als tinder blader je vervolgens door de meiden die vallen binnen de door jou gekozen leeftijdscategorie en afstand. Je kunt foto’s van meisjes die je leuk vindt ‘liken’ en vriendschapsverzoeken doen om vervolgens met iemand chatten. Daarnaast kun je in de interactieve ‘feed’ nieuws en links lezen en delen, deelnemen aan discussies en evenementen in de buurt zien waar andere HER-meiden naartoe gaan. Onze conclusies op een rijtje:

1. De app is erg internationaal.
Je kunt in contact komen met meiden van over de hele wereld. Nadeel hiervan is wel dat je in de feed ook veel irrelevante posts leest van meiden aan de andere kant van de aardbol. Daarnaast kent de app ons metrisch systeem nog niet en gaan de afstanden in miles en je lengte in inches.

2. Biseksualiteit is zeker geen taboe.
Hoewel we in Nederland nog wat problemen hebben met de acceptatie ervan, is ruim een kwart van de HER-gebruikers openlijk biseksueel. Daarnaast is nog een deel bi-curious of questioning.infographic_4

3. Het is erg hip.
Het gelikte design en de populaire uitspraken van de app (“Your weekend just got gayer because now you know where to go to”) maken het erg een app van nu. Dat is ook te zien aan de meisjes; veel hippe modern geklede meisjes (hipsters?). Of de lesbo van nu ziet er gewoon heel anders uit, of de tomboy blijft uit de buurt van de app.

4. Weinig dating-actie.
Opvallend is dat er in de discussies veel geklaagd wordt over de weinige reacties op berichtjes en het maar niet vinden van een leuke vriendin. Na even rond te hebben gevraagd op de app blijkt dat bijna iedereen op de app op zoek is naar vriendschap en niet naar liefde. Of zouden ze te onzeker zijn anders toe te geven?10995390_738613009592717_7256059140413409933_n

Een community
Onze eindconclusie is dat het een erg mooie en hippe app is die erg goed werkt als een soort community. Je kunt er gemakkelijk met andere meiden in contact komen en berichten en events met elkaar delen. Je krijgt een goed beeld van wat lesbo’s over de wereld bezighoudt. Maar of het echt de ideale app is om een toekomstige relatie te vinden? We vragen het ons af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *